Millingen aan de Rijn – In Millingen aan de Rijn werd afgelopen weekend feestgevierd. De zelfstandige gemeente zal vanaf 1 januari 2015 opgaan in de MUG-gemeente, Millingen-Ubbergen-Groesbeek. In Millingen aan de Rijn werd hier zondag bij stilgestaan door middel van feestelijkheden. Zo konden kinderen papieren bootjes laten varen, en reed er een grote stoet met versierde wagens door het centrum. Daarnaast traden bands op en werd er een braderie gehouden.

Millingen aan de Rijn erkent te klein te zijn om als zelfstandige gemeente om te gaan met de grote groei aan taken die gemeenten er vanaf 1 januari 2015 bij krijgen. Ook in de afgelopen jaren werd het takenpakket van de gemeente al veel groter. Het samenvoegen van 3 gemeenten wordt dan ook gezien als een stap vooruit, en niet als een stap achteruit. Millingen aan de Rijn is een plaats met een grote historie, al vanaf de Romeinse Tijd is Millingen aan de Rijn een bestaande plaats. Het dorp telt 6.000 inwoners. De naam van de nieuwe MUG-gemeente is overigens nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.