Nijmegen – Koningsdaal wordt de naam voor de volgende woonwijk in Waalfront Nijmegen, na de Handelskade het tweede plan in het project Waalfront. De naam Koningsdaal verwijst naar de oude Koningstraat (nu Weurtseweg) en naar het woord Daal, dat beschutte buurt betekent. De wijk komt over enkele jaren te bestaan uit circa 500 woningen in een historiserende stijl refererend aan Nijmegen-Oost en Bottendaal. Naar verwachting zullen de eerste bewoners hier over ruim een jaar hun huis met tuin betrekken, vlakbij de binnenstad en de Waal.

 

Koningsdaal zal volgens projectontwikkelaar Bouwfonds en betrokken makelaars veel consumenten aanspreken. Op enkele minuten fietsafstand ligt de binnenstad van Nijmegen. Stedelijk wonen pur sang. De uitvalswegen waaronder de nieuwe stadsbrug De Oversteek over de Waal zijn snel te bereiken. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de aanliggende Waal zelf maar ook het Westerpark: een groot park waar men kan genieten van groen, rust en ruimte, heerlijk kan relaxen met familie en vrienden en waar de kinderen lekker kunnen spelen. Direct aan de andere zijde van de Waal wordt momenteel een hoogwaardige landschappelijke en recreatieve zone ingericht als onderdeel van “Ruimte voor de Rivier”.

 

Ook dit westelijk deel van Waalfront gaat met Koningsdaal de aankomende tijd dus ingrijpend veranderen, van verouderd bedrijventerrein naar een levendige woonwijk. Daarvoor moet nog veel gebeuren, maar in en om de locatie is ook nu al het nodige te beleven waardoor het gebied steeds bekender wordt voor de Nijmegenaren. Het Honigcomplex ligt bijna tegen Koningsdaal aan en is een plek voor kunst, cultuur, sport, evenementen en horeca. Aan de andere kant van Koningsdaal is de culturele broedplaats Vasim gevestigd, waarvoor ook vergaande plannen zijn zoals een groot museum.

 

De nieuwbouwwoningen in Koningsdaal zullen gefaseerd in verkoop worden gebracht. De verkoop van het eerste blok start aanstaande oktober. Hier komen riante 3-laagse herenhuizen en 4-laagse stadsvilla’s met een verwacht prijsniveau vanaf €245.000 tot ruim €300.000 v.o.n. Bent u geïnteresseerd in wonen in Koningsdaal en wilt u op de hoogte gehouden worden? Inschrijven kan geheel vrijblijvend op de website www.koningsdaal.nl.

 

Over Bouwfonds Ontwikkeling
Bouwfonds, vanaf 1 januari 2015 actief onder de merknaam BPD, richt zich op de ontwikkeling van integrale woongebieden en kleinschalig commercieel vastgoed, waar het goed wonen, leven en recreëren is. Bouwfonds is marktleider op het gebied van zowel binnenstedelijke gebieden als uitleglocaties. Bouwfonds zet hierbij in op nauwe samenwerking en sterke coalities met kopers, overheden, maatschappelijke organisaties en andere marktpartijen. Dankzij die geïntegreerde aanpak opereert ze vanuit draagvlak en betrokkenheid. Met haar concepten en gebiedsontwikkelingen streeft Bouwfonds Ontwikkeling naar een optimaal rendement op het gebied van wonen, comfort en duurzaamheid. Op die manier wordt vooruitgang gecreëerd voor alle betrokken partijen. Bouwfonds Ontwikkeling is onderdeel van Rabo Vastgoedgroep. Kijk voor meer informatie op www.bouwfonds.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.