Tijdens een grote verkeerscontrole in de omgeving Mook (Limburg) en Malden (Gelderland) hebben politie en belastingdienst ruim 300 bekeuringen uitgedeeld, 38 voertuigen in beslag genomen, circa 98.000 euro aan openstaande belastingschuld en circa 7000 euro aan openstaande boetes geïnd. Politie en belastingdienst willen graag weten welke bewegingen cq stromingen zich in dit gebied afspelen.

Enkele tientallen medewerkers van politie-eenheden Limburg en Oost-Nederland, belastingdienst en douane controleerden donderdagmiddag en -avond op diverse locaties in de kop van Limburg en het zuiden van Gelderland passerende voertuigen en de inzittenden. Middels radar en andere digitale apparatuur werden ruim 10.500 voertuigen gecontroleerd. In de diverse controlestraten werden 93 voertuigen fysiek gecontroleerd. In de controlestraten werden vervolgens 38 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen. 1 Bestuurder bleek teveel alcohol te hebben gedronken en betaalde meteen 400 euro boete. Een omgekatte auto en een omgekatte bromfiets werden voor onderzoek meegenomen alsmede een verduisterde auto. Bij 9 auto’s was er iets mis met de profilering van de banden, 4 bestuurders konden hun rijbewijs niet laten zien, 3 auto’s bleken niet verzekerd en verder diverse technische gebreken aan auto’s en bromfietsen. Op 5 locaties in Well, Nederasselt, Heumen en Wijchen werden 264 snelheidsovertredingen per radar waargenomen en beboet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.