De gemeente Nijmegen gaat onderzoek doen naar onterechte afschrijvingen van de OVchipkaart. Aanleiding zijn vragen van de SP-fractie over problemen met het abonnement voor 65+.

Ouderen kunnen in Nijmegen voor een vast bedrag reizen met de stadslijnen. Het komt echter geregeld voor dat deze lijnen vóórdat de reizigers uit kunnen checken veranderen in een regiolijn. Daar geldt de ouderenkorting niet, waardoor er ten onrechte geld wordt afgeschreven bij het uitchecken.

SP-raadslid Tatum Postema wil van de gemeente weten hoeveel reizigers gedupeerd zijn. “Daarnaast moet Breng zorgen voor een structurele oplossing. Ouderen worden nu door technisch falen op kosten gejaagd”. Postema is blij dat de gemeente nu onderzoek gaat doen naar het probleem. “Voor de mensen waar het om gaat is het ontzettend frustrerend. Ze hebben het soms al niet breed en het geld weer terugkrijgen is ook niet eenvoudig. De gemeente moet ervoor zorgen dat deze mensen weer zorgeloos met de bus kunnen reizen”.

De resultaten van het onderzoek zijn naar verwachting over twee maanden binnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.