Het Gebroeders Van Limburg Festival is dit jaar een groter succes dan ooit tevoren. Bij de tiende jubileumeditie loopt het storm bij zowel de festivalparken, als in Museum Het Valkhof.

Op het gehele Valkhofkwartier heerst, ondanks de hevige regenval van dit weekend, een euforische stemming. Dit jaar is alles grootschaliger aangepakt: meer re-enacters, meer kramen en simpelweg meer activiteiten. Een van de grote blikvangers van deze jaargang is de kelder van Burchtstraat 46, het oude atelier van de Gebroeders Van Limburg. Mensen stromen massaal toe om een glimp te kunnen opvangen van de oude werkomgeving van deze illustere Nijmegenaren. Er staan al het gehele weekend files voor de ingang van het pand en de bezoekers moet een halt worden toegeroepen om niet in te grote getale het de kelder te betreden.

De bezoekcijfers zijn inmiddels ook bekend geworden: op zaterdag 30-08 hebben in totaal 2600 betalende klanten het Gebroeders Van Limburg Festival bezocht; 1800 bezoekers zijn geteld bij Museum Het Valkhof en nog eens 800 op de festivalparken zelf. Zondag 31-08 was een nog veel groter succes: in totaal werden 6200 bezoekers geteld; 2200 bij Museum Het Valkhof en nog eens 4000 op de festivalparken. Dit brengt het totaal aantal betalende bezoekers voor het Gebroeders Van Limburg Festival 2014 op 8800. Dit is een verdubbeling van het aantal betalende bezoekers in 2013!

Deze enorme toename in cijfers is, ondanks het regenachtige weekend, toe te schrijven aan het verplaatsen van de Blijde Incomste. Was deze optocht vorig jaar nog als sluiting ingepland om 16.00 uur; dit jaar is ervoor gekozen de Blijde Incomste om 13.00 uur te starten. Op deze manier konden belangstellenden na afloop van de Blijde Incomste nog een bezoek brengen aan het festivalterrein op het Valkhofkwartier. Deze formule blijkt een succes te zijn geweest. Ook het openstellen van de kelders heeft een grote invloed op deze toename gehad. Volgend jaar hopen we natuurlijk nog veel meer bezoekers te mogen verwelkomen!

Meer informatie + Foto’s & Video’s over/van het Gebroeders van Limburg Festival is terug te vinden op:
Website: www.gebroedersvanlimburg.nl/
Facebook: www.facebook.com/GebroedersvanLimburg
Twitter: www.twitter.com/GebrvanLimburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.