Veel woningbezitters in de regio Arnhem-Nijmegen hebben duurzame ambities. Dat blijkt uit de aanmeldingen voor de NulNu adviesavonden over energieneutraal wonen van 22 tot en met 25 september. Op 2 locaties kunnen huiseigenaren er hun ambities of hun concrete plannen vrijblijvend toetsen bij experts die alles weten over zuinigere apparaten en een beter geïsoleerd huis met minimale energielasten. De avonden worden georganiseerd door vereniging DNA in de Bouw en Stadsregio Arnhem Nijmegen.

Voor de bewoner die zich aanmeldt voor een gratis adviesgesprek zit een team klaar van bijvoorbeeld een architect, aannemer, installateur of materialenleverancier. Ter plekke inventariseren ze samen zijn energieneutrale mogelijkheden. Alle inwoners van de gemeenten in de stadsregio Arnhem – Nijmegen kunnen zich aanmelden. Wie een avond bezoekt, keert gegarandeerd huiswaarts met concrete tips en haalbare ideeën over techniek, financiën en organisatie. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via  de site van DNA in de Bouw.

NulNu manifestatie maakt energieneutraal wonen concreet
De gratis adviesavonden maken deel uit van de NulNu manifestatie die energieneutraal wonen stimuleert. Het tweede onderdeel van de manifestatie is het NulNu congres op 8 oktober in de HAN in Arnhem, dat vraag en aanbod van energieneutrale toepassingen in de regio matcht. Het derde is de regionale open huizenroute van 7 tot en met 9 november.
Tijdens het congres maken tien masterclasses en acht podiuminterviews met bewoners, eigenaren en bouwers van diverse woningen energieneutraal wonen concreet. Naast DNA en de Stadsregio zijn Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en TU Delft mede-organisator. Congres met infomarkt is gratis toegankelijk voor bedrijfsleven, overheid en particulieren en duurt van 15.30 tot 21.00 uur. Meer lezen over het congres.

Wonen met minder energieverbruik wordt de norm
Energie is hot in Nederland. Ons land heeft grote ambities om energiezuiniger en duurzamer te worden. Wonen met minder energieverbruik wordt de norm. Goed isoleren en ventileren, gebruiksvriendelijk (ver)bouwen en een optimaal binnenklimaat met zo laag mogelijke energiekosten gaat de toon zetten. De investering kost geld, maar rendeert direct, want de stookkosten gaan meteen tot 85% omlaag.

Energieneutrale ambities Stadsregio
De regio Arnhem-Nijmegen is één van de 14 koploper regio’s in Europa op het gebied van energieneutraal (ver)bouwen en maakt deel uit van PassREg (Passive House Regions with Renewable Energy). Het project is onderdeel van het EU-project Intelligent Energy Europe (IEE). De gemeenten Arnhem, Nijmegen, Stadsregio en de provincie Gelderland financieren mee. Vereniging DNA in de Bouw voert het in ons land uit. De NulNu manifestatie is één van de activiteiten van de vereniging om kennisdeling en samenwerking over energieneutraal (ver)bouwen te stimuleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.