Op 25 september ontving Energieplein Nijmegen het duurzame estafettestokje uit handen van Titia Bredee, faculteitsdirecteur Educatie HAN, tijdens het slotfeest van de Dutch Green Building Week op de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN). Hierbij hebben we de uitdaging meegekregen om binnen drie weken het estafettestokje over te dragen aan een nieuw duurzaam initiatief binnen de gemeente Nijmegen. Daar zijn we met het initiatief De Levende Windmolen zeker in geslaagd!

Energieplein Nijmegen
Het Energieplein heeft het duurzame estafette stokje ontvangen bij de start van de campagne om Nijmeegse woningeigenaren te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woningen. Het Energieplein helpt buurtbewoners om samen energiebesparende maatregelen te nemen en ondersteunt ze daar waar nodig; met informatieavonden, communicatiemiddelen, een bedrijvenmarkt of juist een gesprek aan de keukentafel.

De komende maanden is het Energieplein in opdracht van de gemeente vooral actief in de wijken Hees en Heseveld. Er hebben zich al een aantal enthousiaste bewoners gemeld die aan de slag willen om samen met hun buurtgenoten energiebesparende maatregelen te nemen. Er is nog ruimte voor de ondersteuning van meer bewonersinitiatieven, dus meld u nu aan! Zie www.energieplein-nijmegen.nl en www.facebook.com/energieplein voor meer informatie.

Het duurzame estafettestokje vervolgd haar reis
Op zondag 5 oktober wordt, tijdens festival de Oversteek, een wereldrecordpoging ondernomen: het bouwen van ’s werelds grootste ´levende windmolen´. Een uitstekend moment om het duurzame estafettestokje door te geven aan het volgende duurzame initiatief: Coöperatie Windpower Nijmegen. De recordpoging vindt 5 oktober om 12:00u plaats vlakbij restaurant Sprok, aan de Waaldijk 9, 6681 KJ in Bemmel. De overdracht van het estafettestokje vindt plaats na de recordpoging om 12.45 uur.

Het initiatief
Het duurzame estafettestokje is een initiatief van stichting Duurzame Estafette. Zij organiseerden in juni van dit jaar een estafette van Nijmegen naar Kopenhagen, waar in het kader van de Green Capital Award de titel Duurzaamste Stad van Europa 2016 (Ljubljana, Slovenië) werd bekendgemaakt. Het estafettestokje heeft de hele trip van Nijmegen naar Kopenhagen afgelegd. Eenmaal terug wordt de estafettestok doorgegeven om andere organisaties te inspireren om met duurzaamheid aan de slag te gaan/blijven. Op de site van www.duurzameestafette.nl kan het estafettestokje gevolgd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.