Het Dijkmagazijn zoekt sterke (of slimme) jongens en meiden om op woensdag 8 oktober hutten te bouwen in de Beuningse uiterwaarden. Met takken, plukken gras en een eindje touw kan iedereen naar eigen inzicht aan de slag. Bij bouwtechnische problemen zijn ervaren huttenbouwers te raadplegen.

Stel dat je zou moeten overleven in de Beuningse uiterwaarden. Het eerste waar je mee begint is een eigen plekje uitzoeken voor een ‘nest’, zoals zoveel dieren dat doen. Dan heb je geluk. Het natuurgebied lijkt wel een bouwloods. Er ligt materiaal volop om een mooie hut te bouwen: wilgentakken, stukken aangespoeld hout en leem. Met zaag en mega-knipschaar ga je zelf, of met je ouders, broertjes of zusjes een prachtig bouwwerk neerzetten. Past de hele familie in je eigen hut?
Wie zijn hut bekleedt met gras, kan er ook nog lekker zacht in gaan liggen en naar buiten spieden of er geen grote wilde dieren aankomen.
Voor een jachtpartij is er die dag geen tijd meer. Daarom is er voor iedereen na afloop een kant en klare versnapering en heel moderne frisdrank. En pas op, want je hut van wilgentakken kan ook een lekkernij zijn voor de wilde paarden of koeien…

Tip: stevig schoeisel en lange broekspijpen vanwege stekelplanten in de uiterwaard.
Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en Beleef de Waal.

Waalwoemi: Hutten bouwen, woensdag 8 oktober van 14.00-16.30 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Maximaal 20 kinderen vanaf 7 jaar. Kosten € 3,50 inclusief materiaal en drankje.
(Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit.
Info en evt. reserveren: 024-6777000 en dijkmagazijn@hetnet.nl. Zie voor volledige Waalwoemi-agenda hetdijkmagazijn@hetnet.nl en www.onzewaal.nu .

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.