Dinsdag 7 oktober organiseert LUX een debatavond over de huidige stand van zaken wat betreft het naleven van de mensenrechten in de wereld. De Turkse advocaat Ramazan Demir en mensenrechtenambassadeur Kees van Baar gaan  hierover in gesprek. Hoe dien je om te gaan met mensenrechten in moeilijke omstandigheden? En hoe werk je als mensenrechtenverdediger als de maatschappelijke ruimte beperkt is?

Debat

In samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, Directie Multilaterale Instellingen en Mensenrechten, en het Breed Mensenrechten Overleg (BMO) organiseert LUX een debat over hoe momenteel de mensenrechten in de wereld worden nageleefd. Sprekers Ramazan Demir en Kees van Baar delen beiden ervaringen en inzichten die ze hebben opgedaan in landen waarin mensenrechten worden geschonden.

De sprekers

Ramazan Demir uit Turkije werkt als advocaat en is bekend vanwege zijn rol in de ‘Lawyers trial’, waarin hij advocaten en een journalist verdedigde die werden beschuldigd van ‘het werken voor, of behoren tot, een terroristische organisatie’. Nu is hij zelf ook aangeklaagd voor een pleidooi dat hij heeft gehouden op een zitting in een proces tegen journalisten die verdacht worden van banden met de Vereniging der Koerdische Gemeenschappen (KCK).

Kees van Baar is mensenrechtenambassadeur van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Als mensenrechtenambassadeur onderhoudt hij contacten met het Nederlandse maatschappelijk middenveld en ook maakt hij reizen om het gesprek aan te gaan over de bevordering van de mensenrechten. Hiervoor was hij de eerste Nederlandse ambassadeur in Zuid-Sudan.

Lisa Westerveld, als persvoorlichtster verbonden aan de Algemene Onderwijsbond en raadslid van GroenLinks Nijmegen, is de moderator van deze lezing.

Dinsdag 7 oktober zijn Ramazan Demir en Kees van Baar om 20.00 uur te gast in LUX Mariënburg. Kaarten € 3,00. Voor meer informatie en kaarten zie www.lux-nijmegen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.