Zaterdag 27 september signeert debutant Bregje Hofstede haar roman De hemel boven Parijs bij Dekker v.d. Vegt in de Marikenstraat. De hemel boven Parijs is een fascinerend verhaal over twee mensen die elkaar aantrekken en afstoten.
Tijd: tussen 13.00 en 14.00 uur.

Over De hemel boven Parijs

De comfortabele routine van Olivier, professor in de kunstgeschiedenis aan de Sorbonne, raakt ontwricht wanneer zijn baas hem vraagt om als mentor van een uitwisselingsstudente op te treden. Deze stugge Nederlandse rakelt een geschiedenis op die Olivier had willen vergeten, maar die tegelijk het kostbaarste is dat hij bezit.

Tegen beter weten in zoekt hij toenadering tot de studente en geeft haar een advies dat hij zelf nooit heeft opgevolgd. Maar Fie heeft haar eigen leven. Zij worstelt met een onmogelijke keuze: streven naar het allerhoogste, en eraan kapot gaan – of nooit beginnen om maar niet te falen. Ze voert koppig verzet tegen haar eigen levensangst en daagt Olivier uit hetzelfde te doen.

 

De hemel boven Parijs gaat over de leugens die wij voor onszelf bedenken om niet te hoeven doen wat we het meest verlangen. Bovendien is het een van de meest opvallende liefdesverhalen van de Nederlandse literatuur van nu en een betoverende entree van een jonge auteur.

Bregje Hofstede (Ede, 1988) woont en werkt in Brussel, volgde haar studies kunstgeschiedenis en Frans in Utrecht, Parijs en Berlijn, en sloot die af met een onderzoeksmaster in 2012. Hofstede ontving de Hollands Maandblad aanmoedigingsbeurs 2012/2013 voor haar korte verhalen en essays.
Ze doceerde kunstgeschiedenis aan de Radbouduniversiteit in Nijmegen en werkt als redactrice. De hemel boven Parijs is haar debuutroman.

De hemel boven Parijs
Auteur: Bregje Hofstede
ISBN: 978 9059364974
Uitgeverij Cossee, september 2014
Prijs: € 19,90

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.