In de berm van de Prins Mauritssingel stad inwaarts vinden werkzaamheden plaats tussen de Ovatonde en de splitsing bij Lent. Tussen de Ovatonde en de Vrouwe Udasingel legt de gemeente met subsidie van de Stadsregio Arnhem Nijmegen een vrijliggende busbaan aan volgens de eisen voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV).

Tussen de Vrouwe Udasingel en het splitsingspunt bij Lent  wordt ook een busbaan in de berm aangelegd. De huidige busbaan is dan beschikbaar voor het autoverkeer, waardoor er meer opstelruimte voor de auto’s ontstaat. Dit zat al in de planning bij de aanleg van het splitsingspunt.

 

De werkzaamheden vinden plaats van 22 september tot en met medio december 2014. Er worden op de A325 geen rijbanen afgezet; het verkeer ondervindt beperkte hinder. De lijnbussen worden over de weg geleid. In de laatste week van de werkzaamheden begin december is de afrit van de Ovatonde richting Nijmegen afgezet; de lijnbussen en auto’s op de Ovatonde worden die week met borden omgeleid over de Margaretha van Mechelenweg.

One thought on “Bermwerkzaamheden Prins Mauritssingel stad inwaarts voor vrijliggende busbaan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.