GROESBEEK – Onlangs is een nieuwe Operatie Market-Garden kaart uitgegeven voor inwoners en bezoekers van Groesbeek. Op 15 september presenteren de Gemeente Groesbeek, de Stichting Groesbeek Airborne Vrienden en het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen de kaart officieel in het gemeentehuis van Groesbeek.

Presentatie
In het gemeentehuis van Groesbeek wordt op 15 september om 10.30 uur de Operatie Market-Garden kaart aan het publiek gepresenteerd. Aansluitend verzorgt de Stichting Groesbeek Airborne Vrienden een openbare rondleiding over het voormalige strijdtoneel van ca. 11.00-12.30 uur. Wilt u hierbij aanwezig zijn dan kunt u zich aanmelden via l.lamers@groesbeek.nl.

Gratis kaart
De Operatie Market-Garden kaart toont belangrijke locaties ten tijde van een van de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van Groesbeek, Operatie Market-Garden in september 1944. Ontdek de locaties aan de hand van de duidelijk herkenbare iconen op de kaart. Daarnaast geeft de kaart historische informatie over de gebeurtenissen tijdens Operatie Market-Garden. De kaart is gratis verkrijgbaar bij de VVV, de toeristische attracties en verblijfsaccommodaties in en rond Groesbeek.

Herdenkingskalender
In september is het 70 jaar geleden dat Operatie Market-Garden plaatsvond. Er worden in september veel activiteiten georganiseerd ter nagedachtenis hieraan. Een overzicht is te vinden op: www.marketgarden70.nl en www.groesbeektoerisme.nl.

Initiatief
De ontwikkeling van de kaart is een samenwerking van de Gemeente Groesbeek, de Stichting Groesbeek Airborne Vrienden en het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.