Nijmegen – Zaterdagavond is een 24-jarige man uit Arnhem aangehouden op de Griftdijk in Nijmegen. De Arnhemmer wordt verdacht van diefstal en of heling van een scooter.

Agenten reden over de Griftdijk in Oosterhout en zagen bij de afrit van de A15 richting Oosterhout een scooter rijden met daarop twee personen. De twee trokken de aandacht omdat ze beiden geen helm droegen. De agenten lieten de twee stoppen. De twee op de scooter stopten inderdaad maar hadden duidelijk andere plannen. De medepassagier nam de scooter over en reed met hoge snelheid weg, de ander bij de agenten achterlatend.

Eén agent stapte direct in de auto en reed achter de scooter aan. Na een korte achtervolging kon hij toch worden achterhaald. De achterblijvende agent rende naar zijn collega toe om hem te assisteren bij de aanhouding. Controle bij de meldkamer wees uit dat de scooter gestolen bleek te zijn. De bestuurder werd aangehouden. De andere verdachte zag kans weg te rennen en kon niet meer worden achterhaald. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.