Muziekonderwijs op basisscholen
In 2013 heeft de gemeente besloten om samen met Kans&Kleur het muziekonderwijs te veranderen. Het doel van de is om alle jeugd in Wijchen een brede kennismaking met muziek te bieden. Dit noemen we de Algemene Muzikale Vorming (AMV). De basisschool is een goede plek om kinderen die kennismaking aan te bieden omdat je daarmee alle kinderen bereikt. Vooral voor kinderen die van huis uit niet zo snel muziekonderwijs zullen volgen.

 

Start op basisscholen in september
Na een jaar van voorbereiding gaat De AMV eind september van start. In het schooljaar 2014-2015 krijgen alle  leerlingen uit groep 4 muziekles onder leiding van professionele muziekdocenten. In het schooljaar 2015-2016 krijgen, behalve de groepen 4, ook de groepen 5 AMV en maken ze kennis met acht verschillende instrumenten.  In aansluiting op  de AMV worden voor de bovenbouw van het basisonderwijs muziekactiviteiten, in de brede school ontwikkeld. Hierbij spelen de scholen, de buitenschoolse opvang, de amateur muziekverenigingen en ouders een rol.

 

Kans & Kleur
De scholen van Samenwerkingsstichting Kans & Kleur hechten veel waarde aan goed muziekonderwijs. Zij vinden het belangrijk dat er een doorgaande leerlijn muziek van groep 1 tot en met groep 8 op alle basisscholen wordt ontwikkeld.  Kans & Kleur, die verantwoordelijk is voor deze doorgaande leerlijn muziek, heeft dan ook namens de zestien scholen aan het Cultuurknooppunt, een instelling die cultuureducatie op basisscholen coördineert,  de opdracht gegeven om deze lijn te ontwikkelen, te implementeren en uit te laten voeren op alle basisscholen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.