Woensdag 10 september om 19:15 uur vindt in Nijmegen de negende editie plaats van de FortaRock Bruggenloop Nijmegen. Zo’n 1800 hardlopers maken zich op voor het 7,3 kilometer lange parcours over de Waalkade, de Snelbinder, de Waalbrug, het Hunnerpark, het Valkhofpark, de oude binnenstad en het centrum. Hoogtepunt hierin is de passage over de twee Nijmeegse bruggen met het fantastische uitzicht. Het laagdrempelige evenement, waar met name recreatieve lopers aan meedoen kent bij de negende editie een ongekend sterk deelnemersveld.

Organisator Carlos Baltus: “We zijn erg blij dat er dit jaar ook zeer sterke lopers uit de regio meedoen. Met Jesper van der Wielen, de Nederlands kampioen 5000m, uit Wijchen en Jorrit Cleij, de nummer 3 van het NK 10000m, uit Nijmegen staan hier twee topatleten aan de start”. Ook topjunior Mike Foppen loopt mee. Verder wordt het deelnemersveld aangevuld met regionale toppers zoals; Wouter Jansen, Wouter Dilling, Tom van Oorschot, Ruud Nefkens, Martijn Beurskens, Dorus Arts en triatleet Hendrik Venema. Bij de dames is de topfavoriet de Zweedse Sarah Lathi, de vriendin van Jesper van der Wielen. Regionale kanshebsters zijn Charissa Koetsier, Murielle Ferraye en Lotte van Dinther.

Met het sterke deelnemersveld bij de negende editie is er al een voorschot genomen op de jubileum editie van volgend jaar. Organisator John Aalbers: “Met de organisatie van de 10e editie gaan we groots uitpakken met de FortaRock Bruggenloop Nijmegen XL op zondag 6 september. Vanwege de 10e editie gaan we eenmalig na de zondag en zullen er diverse afstanden komen met onder andere een grote KidsRun. Afsluitend is er een after-party om dit jubileum te vieren met alle deelnemers van de voorgaande edities”.

Naast de Bruggenloop Nijmegen zal er aanstaande woensdag vanaf 14:30 uur op de Waalkade ook de KidsRun Nijmegen plaatsvinden. Dit is een aparte jeugdloop voor basisschoolkinderen waarbij er geld wordt ingezameld voor de Vrienden van CWZ. De opbrengst hiervan gaat volledig naar het goede doel. Bij de derde editie van de Kids Run Nijmegen is het goede doel de beweegtuin voor de zieke kinderen van het CWZ. Kinderen kunnen zich voor de KidsRun Nijmegen op de dag zelf ook nog aanmelden. Naast het hardlopen zijn er nog meer activiteiten, zoals schminken, een springkussen en het tekenfestival The Big Draw Nijmegen.

Meer informatie over de FortaRock Bruggenloop Nijmegen en Kids Run
Nijmegen via www.024sport.nl