Van 18 tot en met 25 september organiseren alle 35 arbeidsmarktregio’s in Nederland, samen met ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk de WerkWeek. In deze week laten de arbeidsregio’s zien wat zij doen om de positie van jongeren op de arbeidsmarkt te versterken.

De WerkWeek
In Nederland zijn zo’n 122.000 jongeren op zoek naar werk; in het Rijk van Nijmegen zijn dat er een kleine 1100. Gemeenten, bedrijven, UWV, scholen, uitzendbureaus, sportclubs, lokale en regionale initiatiefnemers én jongeren zelf werken hard om de jeugdwerkloosheid aan te pakken. Juist in september, als de zomervakantie voorbij is, gaan bedrijven op zoek naar nieuw personeel. Veel jongeren starten hun zoektocht naar werk, maar kunnen zich ook nog inschrijven voor een opleiding. Daarom is dit een goede tijd om de aanpak jeugdwerkloosheid een extra impuls te geven.

Op weg naar werk
In de arbeidsmarktregio Rijk van Nijmegen biedt het Regionaal Jongerenloket jongeren tot 27 jaar hulp bij het zoeken naar een baan of de mogelijkheid terug te keren naar een opleiding. Het Jongerenloket is er voor alle jongeren van 18 tot 27 jaar, die wonen in de gemeente Nijmegen, Wijchen, Druten, Beuningen, Heumen, Mook-Middelaar, Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek.

In de WerkWeek organiseert het Jongerenloket een flink aantal activiteiten:
– Dag voor hoger opgeleiden met interessante workshops als ‘Social solliciteren’, ‘Trends op de arbeidsmarkt’ of ‘Denktank’
– Op bezoek bij werkervaringsplekken van verschillende partners/werkgevers die samenwerken met het Regionaal Jongerenloket, onder andere Voskookt, 2CV4U, Ambachtsplein, Motorcycle Support en Bikkel Art
– Terug naar school: jongeren die (weer) naar school willen, kunnen hun opleidingsmogelijkheden onderzoeken
– CV-check door een CV-expert
– Vacaturematching: op zoek naar een passende vacature.

Het volledige programma is te vinden in de bijlage bij dit persbericht en op de Facebookpagina van het Jongerenloket: www.facebook.com/JongerenloketNijmegen.

Aanmelden
Jongeren die willen meedoen aan een of meer activiteiten kunnen zich aanmelden met een e-mail aan n1.van.dijk@nijmegen.nl of   e.bertrams@nijmegen.nl. Dit kan natuurlijk óók in het weekend. Graag erbij vermelden om welke datum en activiteit(en) het gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.