Nijmegen – In de nacht van donderdag op vrijdag hield de politie vier mannen aan op de Havenweg. Een getuige maakte rond 02.05 uur melding dat personen bezig waren om op een boot te klimmen. Politieagenten gingen meteen op onderzoek uit en zagen even later enkele verdachten uit het ruim van de boot komen. Diverse goederen lagen op het dek. Vier mannen tussen 22 en 50 jaar en afkomstig uit Nijmegen zijn aangehouden voor diefstal via inklimming in vereniging.

De goederen die de politie aantrof waren voornamelijk bouwmaterialen en gereedschap. Om de verdachten op de kade te krijgen was inzet van een brandweerboot nodig. Het viertal is op het politiebureau ingesloten voor verhoor. Eén verdachte is bovendien een bekeuring aangezegd voor het in het water gooien van een blik bier. De politie heeft van de getuige een verklaring opgenomen en onderzoekt de zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.