De verkeerslichten bij de Oversteek in Nijmegen zijn weer als vanouds. De detectielus die onder het asfalt was geplaatst, om zodoende verkeer te ‘voelen’ en daardoor sneller het stoplicht op groen kon laten schieten, was kapot. Inmiddels is de lus weer gemaakt, hetgeen de doorstroming op de Oversteek weer bevordert. Afgelopen periode is veel geklaagd over het soms ellendig lang op rood staan van de stoplichten, terwijl voor de andere stoplichten geen enkele auto staat te wachten, aldus de Gelderlander.

De ‘slimme’ stoplichten staan op een tactisch sterke plek. Rond de stoplichten worden namelijk in de toekomst veel woonwijken gebouwd, en dus zal de drukte toenemen. Een vlotte doorstroom is dan ook van het grootste belang. Het aantal auto’s dat nu gebruik maakt van de brug, staat op 16.000 per 24 uur. De capaciteit die de brug kan waarborgen, ligt op 65.000 auto’s per dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.