Waterschap Rivierenland gaat het komende jaar in de Balgoyse wetering in het Overasseltsebroek bij Wijchen vijf duikers onder verschillende wegen vervangen. Dit is nodig voor een betere waterafvoer. De duikers zijn te klein om het water uit de Zeedijkse Leygraaf en de Balgoyse wetering bij hevige regenval goed te kunnen afvoeren. Dit leidt bij hevige regenval tot wateroverlast. Het waterschap begint maandag 18 augustus met de uitvoering. De hele operatie zal ongeveer een jaar in beslag nemen.

Uitvoering in 2 delen
Het waterschap start direct na de bouwvak (18 augustus aanstaande) met het eerste gedeelte van de uitvoering. Namelijk met de duikers onder de Van Cittersweg, de Drutenseweg en de Oude Graafseweg. Begin 2015 zijn de Balgoyseweg en de Graafseweg aan de beurt. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, neemt het Waterschap maatregelen om het verkeer zoveel mogelijk doorgang te verlenen. Meer informatie vindt u op www.wijchen.nl.