Nijmegen – Een 19-jarige man uit Nijmegen werd dinsdagmiddag 26 augustus aangehouden voor meerdere verkeersovertredingen na een wildemansrit in Nijmegen.

Een motoragent zag een 19-jarige scooterrijder rijden die opviel omdat hij meerdere rode verkeerslichten negeerde. De agent wilde de scooterrijder ter controle staande houden, maar de scooterrijder blokte de motoragent zodat die er niet langs kon. De motorrijder moest hierbij volop remmen om een aanrijding tussen hen beiden te voorkomen. Vervolgens negeerde de scooterrijder weer een rood verkeerslicht. Ook hierbij moest een mede-weggebruiker volop in de remmen om een aanrijding te voorkomen. De motoragent probeerde de scooterrijder meerdere malen tot stoppen te manen, maar dit negeerde de scooterrijder. Hij reed de Derde Hezewijkstraat in, richting de Floraweg. Bij de trappen reed hij naar beneden en reed hierbij bijna een voetgangster omver. De motoragent stapte van zijn motor en en sprintte de trap af, achter de scooterrijder aan. Hierdoor kon hij de scooterrijder tot stoppen dwingen en aanhouden. Tegen de scooterrijder wordt proces-verbaal opgemaakt voor meerdere verkeersovertredingen. Bij zijn fouillering werd harddrugs aangetroffen. De drugs is in beslag genomen voor verder onderzoek. De 19-jarige man is voor verder onderzoek ingesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.