GVP, C’90 en GJS hebben besloten om door middel van een lijstverbinding te streven naar een stevige positie in de nieuw te vormen raad met ingang van 1 januari 2015. De datum waarop Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek één gemeente zullen vormen.

 

Met behoud van zelfstandigheid wordt inmiddels al intensief samengewerkt in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 19 november a.s. Elkaar versterken en aanvullen en vooral respect voor elkaar moet de basis vormen voor een goede verkiezingscampagne.

De krachten worden gebundeld om een herkenbaar lokaal gezicht te behouden en de inwoners en organisaties in staat te stellen invloed te blijven houden op het bestuur in de grotere gemeenteDe lokale identiteit wordt hierdoor gewaarborgd en ook wordt hierdoor polarisatie tussen “oude” gemeenten ten dele voorkomen

 

De drie partijen zullen gezamenlijk fractieoverleg gaan voeren en veelal zal tijdens raadsvergaderingen één woordvoerder namens de drie fracties spreken.

Eventueel te leveren wethouder (s) zullen op regelmatige basis de fracties informeren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.