Nijmegen – De organisatie van de introductieweek voor nieuwe studenten in Nijmegen is minder streng bij het controleren en/of uitsluiten van jongere studenten als het gaat om alcoholgebruik. In verschillende Nederlandse steden worden deze week de introductieweken voor studenten gehouden, en zoals gewoonlijk gaat er weer veel drank doorheen. Dit jaar voor het eerst met een hogere drankgrens, studenten onder de 18 jaar mogen geen alcohol kopen, dan wel drinken. In steden als Groningen, Leiden en Utrecht wordt hier ook erg streng op gecontroleerd. Studenten die jonger zijn dan 18, worden daar uitgesloten van alcohol. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in de supermarkten, maar voornamelijk bij de horecapunten op grote pleinen of bij evenementen.

De organisatie in Nijmegen wil hier niet aan, zo meldt de Gelderlander. Het wil studenten niet belemmeren in hun eerste introductie met de stad, en tevens niet ‘voor politieagent spelen’. De organisatie gaat daarbij uit van een gezamenlijke verantwoordelijkheid, om het drankgebruik niet uit de hand te laten lopen. Een introductieweek in een nieuwe stad is voor studenten traditiegetrouw een feest, en dat zou ook zo moeten blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.