De gemeente Nijmegen heeft een nieuwe interactieve kaart op het gebied van mobiliteit gemaakt. De kaart is te vinden op  www.nijmegen.nl/kaart. Er staat veel overzichtelijke informatie op over parkeren, niet alleen in het centrum, maar ook in de wijken met parkeervergunningen.

Iemand die Nijmegen wil bezoeken kan nu in één oogopslag zien waar de parkeerzones met de bijbehorende tarieven en de parkeergarages liggen. Met de printknop kan hij gemakkelijk een kaartje van het centrum uitprinten. Een nieuwe bewoner in een wijk met betaald parkeren ziet meteen of hij een parkeervergunning kan aanvragen. Ook de fietsenstallingen en de openbaar vervoer stations worden op deze kaart getoond.

De kaart lijkt op die van Google Maps; het voordeel is dat veel mensen daar vertrouwd mee zijn. De Nijmeegse kaart is zonder advertenties te bekijken; de luchtfoto’s zijn actueler en van betere kwaliteit dan die in Google Maps. De kaart heeft verschillende lagen, die aangeklikt kunnen worden.

De gemeente is nog bezig om de kaart ook goed op smartphones en tablets te tonen. Binnenkort wordt de kaart verder uitgebreid met andere informatie zoals bushaltes, parkeerautomaten, invalidenparkeerplaatsen en oplaadpalen voor elektrische auto’s. Ook verkent de gemeente de mogelijkheid om er realtime informatie mee te tonen, zoals het aantal vrije plaatsen in een parkeergarage en de doorstroming van de uitvalswegen.

De gemeente Nijmegen gaat meer kaarten van de website nijmegen.nl in deze vorm te publiceren. De historische atlas is reeds online, en er volgen nog meer toepassingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.