Nijmegen – NEC heeft zondagmiddag de eerste overwinning van het seizoen gepakt in de Jupiler League. Thuis werd het tegen FC Eindhoven 3-1. Op het veld bij Nijmegen waren veel nieuwe gezichten te zien. In de basisopstelling waren Rens van Eijden, Tobias Haitz, Kevin Conboy en Alizera Jahanbakhsh de ‘bekende gezichten’. Sjoerd Ars, Paco van Moorsel, Gregor Breinburg, Christian Santos, Tom Daemen, Marcel Appiah en Joshua Smits zijn allen nieuw bij de Nijmegenaren. In FC Eindhoven trof NEC direct een sterke tegenstander. Het team eindigde de afgelopen seizoenen iedere keer in de top van de Jupiler League, maar promotie naar de Eredivisie werd steeds misgelopen.

Op het duel, dat bij tijd en wijle werd begeleid met enorme hoosbuien, kwamen een goede 7.500 supporters af. Zij zagen NEC onder leiding van trainer Ruud Brood goed voetbal spelen. Eindhoven werd direct onder druk gezet en de eerste kansen vielen al snel te noteren. Na 35 minuten kreeg NEC loon na werken. Een corner werd verlengd, alvorens Sjoerd Ars de bal binnen kon koppen. Enkele minuten later leek het duel al beslist te worden. Van Moorsel werd in de 16 neergelegd en kreeg de strafschop. De dader van Eindhoven kreeg de rode prent gepresenteerd, Durwael kon vroegtijdig gaan douchen. Daemen wist de penalty loepzuiver te benutten.

In de tweede helft was het met het overwicht van NEC een gelopen zaak. NEC ging op zoek naar meer treffers, maar vond vaak de doelman van Eindhoven op zijn weg. Het was pas in de 76e minuut dat de 3-0 werd aangetekend. Jahanbakhsh strafte een fout in de verdediging van Eindhoven af. Eindhoven mocht daarna nog iets terugdoen via Hunte: 3-1.

Met de overwinning start NEC prima aan het nieuwe seizoen. De manschappen van Ruud Brood willen alles op alles zetten om promotie naar de Eredivisie af te dwingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.