Nijmegen – De herdenking van Operation Market Garden begint vorm te krijgen. De Stichting Liberation Route Europe werkt hier hard aan met samenwerkende organisaties. De herdenking van Operation Market Garden zal plaatsvinden op 17 september, exact 70 jaar nadat de bevrijdingsactie boven Nederland begon. Op de website is een uitgebreid programma van de speciale herdenking te zien. Aan de actie deden meerdere geallieerde landen mee, waaronder voornamelijk Engeland en Amerika. Operation Market Garden was op verschillende punten zelfs groter dan de geallieerde inval bij Normandië, toch werd de operatie geen succes. De geallieerden stuitten op veel verzet van de Duitsers in de omgeving van Nijmegen en Arnhem.

De Liberation Route in Nederland is een lange route, en loopt ongeveer vanaf Eindhoven naar Arnhem. In deze omgeving zullen in de maand september tal van activiteiten staan gepland om de Operatie te herdenken. In Nijmegen aan de Waalkade zal een grote militaire colonne eindigen van oud-voertuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.