Uit alledaagse dingen kunstvoorwerpen maken, dat is een van de passies van Jan Nederhoed uit Heteren. De voormalige agrariër maakt nu kunst met een knipoog. Zijn insecten en vogelhuisjes getuigen van een scherpe blik op de maatschappij en zijn met veel gevoel voor humor tot stand gekomen. Zoals de bom die vreedzaam in zijn doodskist ‘’Ontwapening” ligt en het vrolijke huisje dat de lente viert. Zijn allernieuwste creatie is een bloemetjeskanon dat vrede symboliseert en tijdens de expositie een prominente plek in Fort Pannerden heeft gekregen. Iedereen kan dat tot medio september met eigen ogen zien.

Fort Pannerden is op 14, 19, 21, 26 en 28 augustus, 7, 14 en 21 september, 5 en 19 oktober open van 12.00 tot 17.00 uur.

Entreeprijzen (incl. 1 consumptie):
4 tot 13 jaar € 2,50
13 jaar en ouder € 5,00
Op zondag kunnen bezoekers deelnemen aan een rondleiding met gids (€ 1,00 extra). Laatste rondleiding start om 15.30 uur. Groepen alleen op aanvraag via info@fortpannerden.eu
Kinderen kunnen gratis een speurtocht doen, een schot met het waterkanon wagen of soldaatjes bekogelen.

Fort Pannerden ligt in het prachtig natuurgebied De Gelderse Poort. Het fort is te voet en met de fiets prima bereikbaar. Er pendelt een speciale wagen tussen de Sterreschans en het fort voor bezoekers die slecht ter been zijn.

Dus Fort Pannerden is een gezellig dagje uit voor iedereen: volwassenen en kinderen.

Fort Pannerden
Waaldijk 1
6686 MV Doornenburg
Meer informatie: www.fortpannerden.eu

One thought on “Kunst uit oud ijzer, expositie in Fort Pannerden”
  1. Afgelopen zondag 17 augustus naar Fort Pannerden. Vanaf parkeerplaats gelopen en onderweg vriendelijk uitgenodigd om met een wagentje mee te rijden. Aangekomen bij de Fort stond daar een hond te blaffen naar een pop gekleed in een uniform, arme hond zo in het mootje genomen. Bij de entree troffen we een man ook met dezelfde uniform, alleen met warme wangen….en een vrouw die ons na betaling van 5 euro pp een plattegrond overhandigde en folder. Wij opweg spannend…….Fort Pannerden Machtig en Prachtig. Super al die vrijwillig(st)ers en de geweldig mooie humoristische expositie van Jan Nederhoed. Een aanrader voor groot en klein om naar Fort Pannerden tegaan. Wij hebben genoten, groetjes Andrè & Josè Heijmen uit Lobith.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.