De rechtbank Gelderland heeft vandaag een 40-jarige man uit Hoorn veroordeeld voor ontucht met zijn destijds 8-jarige nichtje en haar destijds 7-jarige vriendinnetje en voor het aan deze meisjes laten zien van zijn geslachtsdeel.

Straf
De rechtbank heeft een gevangenisstraf van 278 dagen opgelegd, waarvan 270 dagen voorwaardelijk en met een proeftijd van vijf jaar, met oplegging van verplicht reclasseringscontact en het volgen van een ambulante behandeling. Ook moet de man een werkstraf uitvoeren van 240 uur.

Ontucht
De man was bij het gezin van zijn broer in Nijmegen op bezoek toen hij de feiten pleegde. Het nichtje van de man en haar vriendinnetje gingen in bad. De man kwam de badkamer in. Hij kietelde de meisjes en betastte hen ontuchting. Daarna liet de man zijn geslachtsdeel aan de meisjes zien. De rechtbank acht bewezen dat de ontucht mede heeft bestaan uit het binnendringen van het lichaam.

Zwaardere straf dan geëist
De rechtbank meent dat de kwetsbaarheid van deze jonge meisjes en de ernst van de feiten een zwaardere straf rechtvaardigt dan door de officier van justitie werd geëist. De rechtbank vindt het bovendien van groot belang dat de man wordt behandeld. Om die reden heeft de rechtbank aan de voorwaardelijke straf een proeftijd van vijf jaar verbonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.