Zaterdagochtend 23 augustus bracht Laura van de Gebroeders van Limburg Junior een bezoek aan de zusters Clarissen van klooster De Bron in Nijmegen, alwaar ze hartelijk ontvangen werd door zuster Maria. Naar een oud middeleeuws gebruik, heeft Laura de zusters een mandje eieren gegeven met het verzoek te bidden voor mooi weer tijdens het Gebroeders van Limburg Festival. Daarnaast bracht ze ook een ingelijste miniatuur van de Gebroeders van Limburg mee met een afbeelding van de illustere naamgenoot van de zuster. De zusters Clarissen hebben daaropvolgend het welslagen van het festival in hun gebeden opgenomen. De heilige Clara bemiddelt dan hopelijk voor klaar weer (zoals de naam al doet vermoeden).

Festival
Op vrijdag 29 augustus vindt de tiende editie van het middeleeuwse Gebroeders van Limburg Festival plaats. Het grootste middeleeuwse festival van Nederland geldt als de toonaangevende verering van middeleeuws Nederland in het algemeen en de Gebroeders van Limburg in het specifiek. De nadruk is, met het thema ‘Jong Talent,’ gelegd op het in de kijker zetten van de, uit Nijmegen afkomstige, jonge meesters in de kunst.

De volledige programmering voor het Gebroeders van Limburg Festival is terug te vinden op:
Website: www.gebroedersvanlimburg.nl/
Facebook: www.facebook.com/GebroedersvanLimburg
Twitter: www.twitter.com/GebrvanLimburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.