De Belgische band dEUS keert na afwezigheid van 3 jaar weer terug naar Doornroosje. Ditmaal niet voor een try-out show in het oude pand aan de Groenewoudseweg, maar
voor een gloednieuwe show op zondag 14 december in het nieuwe gebouw aan het Stationsplein.

Het optreden staat in het teken van het nieuwe album ‘Selected Songs 1994-2014’ dat op 10 november wordt uitgebracht. Een collectie nummers dat het omvangrijke oeuvre van de Antwerpse band samenvat.

De Antwerpse rockgroep dEUS heeft in de afgelopen twee decennia een indrukwekkend oeuvre opgebouwd met maar liefst zeven studioalbums. De band staat regelmatig als headliner op grote festivals, maar doet daarnaast ook graag de clubs aan. De band put uit een rijk repertoire en zorgt er altijd voor dat ook de minder voor de hand liggende nummers ten gehore worden gebracht. Het is een eer om de Belgische vrienden van dEUS te verwelkomen in ‘het nieuwe’ Doornroosje.

Het in 1989 opgerichte dEUS ontwikkelde al snel een geheel eigen stijl die bestaat uit een spannende combinatie van avant-garde, blues, jazz, folk en pop. Het fraaie ‘Worst Case
Scenario’ (1994) is een van de beste debuutalbums ooit en zet dEUS gelijk op de kaart. Opvolgers ‘In A Bar, Under The Sea’ (1996) en ‘The Ideal Crash’ (1999) worden goed ontvangen en brengen de band internationale roem. Daarna is het enkele jaren stil rondom dEUS en Tom Barman neemt de tijd om een film te maken (‘Any Way the Wind Blows’) en te werken aan zijn danceproject Magnus (samen met C.J. Bolland). De band weet in 2005 als een fenix te herrijzen en komt met het album ‘Pocket Revolution’. Sindsdien bestaat de band naast ‘oerleden’ Tom Barman (zanger, gitarist) en Klaas Janzoons (violist, toetsenist) uit Stéphan Misseghers (drummer), Alan Gevaert (bassist) en ‘last but not least’ Mauro Pawlowski (zang, gitarist). De band bracht ons verder ‘Vantage Point’, ‘Keep You Close’ en ‘Following Sea’.

De kaartverkoop voor dit optreden start dinsdag 26 augustus om 10.00 uur.
Voor meer info en tickets: http://www.doornroosje.nl/agenda/6072/deus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.