Nijmegen – Door het lekken van vloeistof die ‘bitumen’ wordt genoemd, zijn er problemen opgetreden in een deel van het riool in Nijmegen. Het gedeelte van het riool dat hinder heeft van de vloeistof, is aan de Energieweg vlak bij Dura Vermeer, zo meldt OmroepGelderland. Bitumen is een kleefachtige vloeistof, die onder meer wordt gebruikt bij asfaltering van wegen. De vloeistof is per ongeluk gelekt uit een vrachtwagen.

Het risico voor het milieu is inmiddels ingedamd, het stuk van het riool is inmiddels afgezet. Zodoende kan de vloeistof niet verder verspreiden. De afgelopen dagen heeft overmatige regenval gezorgd voor enige problematiek bij het afgezette riool. Het water moest worden weggepompt met pompwagens. Dura Vermeer zal hoogstwaarschijnlijk opdraaien voor de gemaakte kosten.

2 thoughts on “Deel riool in Nijmegen door lekken ‘bitumen’-vloeistof”
  1. Wat is er met dat riool aan de hand? De kop is, behalve geen Nederlands, onbegrijpelijk. Het artikel schept nauwelijks meer duidelijkheid.
    Het lijkt erop dat er bitumen in het riool is gelekt, of is de bitumen uit het riool geraakt en lekt het riool nu rioolwater?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.