Nijmegen – Zondagmiddag omstreeks 15.00 uur zijn twee Nijmeegse knapen van 16 en 19 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal van een auto. Diverse burgers hielpen de politie met het zoeken naar één van de verdachten.

Agenten kregen melding door van een poging diefstal van een scooter in de Etudestraat in de wijk Neerbosch. Toen zij die kant opreden werden de agenten aangesproken door getuigen die hadden gezien dat er zojuist een rode Suzuki was gestolen. Het kenteken was door hen opgeschreven. Diverse eenheden waren al in de omgeving en keken naar de auto uit. Ook was er een goed signalement van de dieven bekend.

De agenten zagen de gestolen auto op de OC Huismanstraat rijden en zetten de achtervolging in. Ter hoogte van de kruising met de Neerbosscheweg stopte plotseling de auto en sprongen de twee dieven eruit en zetten het op een lopen. De 16-jarige kon na een korte achtervolging in de Adagiostraat worden aangehouden.

Dankzij burgers die de politie meehielpen met zoeken kon de tweede verdachte even later ook worden aangehouden. Beiden werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Ook de poging van de diefstal van de scooter zal meegenomen worden in het onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.