Ben jij een optimist? Zie je altijd in iedere situatie mogelijkheden voor verbetering? Een optimist wel. Want ook al gaat het niet vanzelf en zal het de nodige moeite kosten: een optimist ziet in dat het leven die moeite waard is.

Filosoof Jan Bransen van de Radboud Universiteit gaat met filosoof en gespreksleider Lisa Doeland en het publiek in gesprek over optimisme. Schrijfster Hanneke Hendrix spreekt een scherpe column uit en singer-songwriter Marit Trienekens zorgt voor de muziek.

Dinsdag 2 september 2014 | 20.00 – 22.00 uur | Café Trianon, Berg en Dalseweg 33 Nijmegen
Het gaat niet om het uiteindelijk bereiken van een zalig en glorieus einddoel. Natuurlijk niet. Aan het eind ga je gewoon dood. Maar onderweg streven wij samen altijd naar de juiste balans. Die zoektocht naar het optimum is voor de optimist een teken dat wij in de ‘beste van alle mogelijke werelden’ leven.

Kom vooral ook als je niet gelooft dat vallen het begin van opstaan is. Een beetje weerstand zal ons goed doen. En jou ook.

Jan Bransen is filosoof aan de Radboud Universiteit. Hij won met zijn boek Laat je niets wijsmaken de Socrates Wisselbeker voor het meest prikkelende filosofieboek. In oktober komt zijn nieuwste boek Je brein of je leven uit. Filosoof Lisa Doeland is programmamaker bij het Soeterbeeck Programma en leidt de avond.

 

Schrijfster Hanneke Hendrix, spreekt een column uit. Hanneke Hendrix schreef voor diverse tijdschriften en festivals en maakte hoorspelen voor de NTR en BNN. In augustus 2014 kwam haar tweede roman uit De Dyslectische Hartenclub.

 

Marit Trienekens verzorgt de muziek. Zij studeert Geneeskunde in Nijmegen en heeft meegedaan aan het eerste seizoen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland.

Denker des vaderlands René Gude zou spreker zijn bij dit Filosofisch café. Helaas is hij wegens ziekte verhinderd.

 

Deelname: toegang is € 3,-. Inschrijven is niet nodig. Eerstejaars RU-studenten hebben op vertoon van hun introbandje gratis toegang.

www.ru.nl/sp/optimisme

#SPoptimisme

 

Dit programma is een samenwerking tussen het Filosofisch Café Nijmegen en het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.