Nog twee weken te gaan voordat de negende editie van de FortaRock Bruggenloop Nijmegen zal plaatsvinden. Net als voorgaande jaren zal de Bruggenloop om 19:15 uur starten vanaf de Waalkade. Met een nieuwe sfeervolle finishstraat vindt op dit karakteristieke stukje Nijmegen ook de finish plaats. Uiteraard worden de twee Nijmeegse bruggen getrotseerd, waardoor de lopers het gehele parcours een fantastisch uitzicht hebben. Het parcours is opgemeten en heeft een lengte van 7,2 km. Nu de herstelwerkzaamheden zijn afgerond word er weer gelopen over de gehele Waalkade.

De inschrijving van de FortaRock Bruggenloop Nijmegen is tot en met 7 september geopend via www.024sport.nl, mocht het aantal van maximaal 2000 deelnemers niet eerder worden bereikt. Er is geen na-inschrijving mogelijk.

Naast de Bruggenloop Nijmegen zal er vanaf 14:30 uur op de Waalkade de Kids Run Nijmegen plaatsvinden. Dit is een aparte jeugdloop voor basisschoolkinderen waarbij er geld word ingezameld voor de Vrienden van CWZ. Bij deze derde editie van de Kids Run Nijmegen is het goede doel de beweegtuin voor de zieke kinderen van het CWZ.

Achter de schermen zijn John Aalbers en Carlos Baltus van Stichting 024 Sport in volle gang om in Nijmegen een serie te maken met verschillende hardloopevenementen. Naast de Bruggenloop Nijmegen, Kids Run Nijmegen en The Night Run Festival staat op zondag 10 mei 2015 het nieuwe loopevenement de Goffertpark Breakfast Run in de agenda met als uitvalsbasis het Openluchttheater De Goffert. Samen ontbijten, samen sporten in het mooie Goffertpark. Voor en na de loop vinden er diverse activiteiten plaats voor zowel jong en oud. De insteek is er om er een sportieve ochtend van de te maken, waarbij de gezelligheid, sfeer en het laagdrempelig sporten een bijzondere invulling kan geven aan moederdag. Daarnaast liggen de plannen klaar om in 2016 (!) in het kader van de ruimte voor de Waal bij opening van het nieuwe stadseiland Veur-Lent een hardloopevenement te organiseren.

Meer informatie over de FortaRock Bruggenloop Nijmegen en Kids Run Nijmegen via www.024sport.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.