De gemeente Nijmegen werd genomineerd voor de titel duurzaamste stad van Europa 2016. De inwoners van Nijmegen organiseerden daarom een duurzame estafette naar Kopenhagen. In Kopenhagen presenteerde de gemeente Nijmegen zich aan de jury. Helaas werden we op 23 juni niet bekroond tot duurzaamste stad van Europa, maar de estafette leidde wel tot een goed idee! Het idee van het duurzame estafettestokje binnen Nijmegen doorgeven aan partijen die ook handelen vanuit de duurzame gedachte.

De duurzame estafette van Nijmegen naar Kopenhagen werd volledig op spierkracht voltooid. Met de presentatie op een usb-stick trotseerden de deelnemers binnen vier dagen ruim 700 kilometer: wandelend, roeiend, fietsend, rennend, kanoënd en zwemmend. Kan het nog duurzamer?

Als pluim (‘ga zo door!’) en ter inspiratie om in beweging te komen, is het estafettestokje inmiddels overgedragen aan TPN-West bedrijventerrein en de Duurzaamheidsmarkt.
Omdat de Vierdaagsefeesten bewust bezig is met duurzaamheid, kregen wij als Vierdaagsefeesten de vraag of we het stokje een aantal dagen willen dragen. Natuurlijk willen we dat! De droom die we immers aan het realiseren zijn, is die van een Vierdaagsefeesten als platform voor duurzaamheid en innovatie. Of anders gezegd: we willen een heel tof evenement met fantastische programmering blijven organiseren, maar ondertussen wel op een maatschappelijk verantwoorde manier. Het estafettestokje zien we daarom als een mooi symbool.

Vandaag om 14.00 uur werd het estafettestokje overhandigd aan bestuursvoorzitter Walter Hamers. We dragen het stokje tot en met maandag 14 juli. De eerste dag van de 4Daagse wandelmarsen dragen we het stokje graag gezamenlijk met de wandelaars tot en met de laatste dag van de Vierdaagseweek, vrijdag 18 juli. Na afloop van de Vierdaagse(feesten) zullen we het estafettestokje overdragen aan een ander Nijmeegs bedrijf dat zich inzet voor duurzaamheid. Welk bedrijf dat is, blijft nog even een verrassing.

Als Vierdaagsefeesten zijn we vereerd het estafettestokje te mogen dragen. En trots op de grote stappen die we hebben gezet op het gebied van duurzaamheid. Maar we dromen verder, want we zijn nog lang niet klaar met het verduurzamen van de Vierdaagsefeesten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *