NIJMEGEN – Het publiek in het Goffertpark theater in Nijmegen kon er zaterdagavond niet genoeg van krijgen. Het optreden van het Vierdaagse Orkest werd zo enthousiast ontvangen dat de bezoekers meermalen een staande ovatie brachten.

Het was zaterdagavond op een bloedhete avond één groot zinderend muziekfeest in het theater in het fraaie Goffertpark. Het Vierdaagse orkest, bijna 30 jaar geleden ontstaan, was voor het eerst in zijn geschiedenis met een avondvullende muziekshow in Nijmegen, de Vierdaagsestad. Weliswaar daags na de afsluiting van het wandelfeest, maar dat was voor de bezoekers geen reden weg te blijven. Het was voor publiek en orkest spannend hoe de avond zou verlopen. Al ver voor zeven uur stroomden de eerste bezoekers toe en dat zouden er voor de aanvang van het concert heel veel worden. Net niet alle zitplaatsen waren bezet, maar de toeloop was groot.

Het was bij aanvang van de muziekavond even afwachten hoe het publiek in Nijmegen zou reageren. Het orkest heeft elders al vele optredens achter de rug, maar was tot zaterdagavond in Nijmegen minder bekend. De muzikanten en zangers hoefden zaterdag niet lang op te wachten op reacties, want al meteen bij aanvang reageerden de bezoekers enthousiast met na het openingsnummer een eerste groot applaus. Dat groeide alleen maar bij de volgende nummers. Genieten, intens luisteren, meeklappen, mee bewegen, het publiek zweepte de muzikanten op tot nog betere prestaties. Het werd een afwisselend muziekprogramma, met popmuziek, bewerkingen van musicalliederen, moderne Nederlands repertoire en bijzonder fraaie instrumentale nummers

Het Goffertparktheater leent zich uitstekend voor het programma zoals het Vierdaagse Orkest dat bracht. Een orkest dat bestaat uit een groot blaasorkest, een slagwerkgroep, een combo en een zanggroep. Een afwisselend programma, dat de bezoekers zichtbaar verraste. Ze keken hun ogen uit. Met een uitgekiende geluidsversterking en een prachtige belichting werd het een muzikale show van hoog niveau. Het slot kwam voor de meeste bezoekers te vroeg, een staande ovatie was het loon voor alle uitvoerenden. En daar hoorde natuurlijk een daverende toegift bij.

Voor meer nieuws en foto’s van het optreden van het Vierdaagse Orkest: www.vierdaagseorkest.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.