De nieuwe meerjarige overeenkomst tussen het Nederlandse Rode Kruis en Stichting DE 4DAAGSE wordt op donderdag 17 juli om 15.00 uur in de VIP-lounge van het Vierdaagsepaviljoen op de Wedren ondertekend.

Algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis (NRK), dhr. Gijs de Vries, bekrachtigt met zijn handtekening de samenwerking met Stichting DE 4DAAGSE  tot en met 2018. Namens de stichting ondertekenen marsleider  Johan Willemstein en bestuurslid Technische Zaken Gerard Beelen het convenant.

 

De Vries: “Het Rode Kruis is verheugd ook de komende jaren de hulpverleningspartner van de Vierdaagse te mogen zijn. Mede dankzij de hulp van honderden NRK-vrijwilligers slagen duizenden wandelaars erin om ondanks medische gebreken de eindstreep te halen.” Het Rode Kruis wordt vooral geassocieerd met rampen en noodsituaties. Om juist in dat soort situaties adequaat te kunnen handelen, is praktijkervaring tijdens  grote evenementen voor de hulpverleningsorganisatie onontbeerlijk. De Vries: “De ervaring die wij tijdens, onder andere, de Vierdaagse opdoen, helpt onze medewerkers om goed voorbereid en getraind te blijven.”

In 2014 ondersteunt het Rode Kruis de Medische Diensten van de Vierdaagse voor de 68e keer. Sinds het terugtreden van Defensie, bemannen de NRK-hulpverleners de medische verzorgingsposten langs de route. Dit jaar zet het Rode Kruis een recordaantal van 600 vrijwilligers in: bijna 357 EHBO’ers bieden Eerste Hulp aan de wandelaars, van ruim 6000 wandelaars verlichten zij het blarenleed. Daarnaast ondersteunen zo’n 8 artsen en 31 verpleegkundigen de hele week wandelaars bij kleine en grote ongevallen zoals insectenbeten, flauwtes en zelfs hartaanvallen. Ten slotte worden de NRK-vrijwilligers ingezet voor het bevoorraden van de medische verzorgingsposten met pleisters en andere EHBO artikelen, het beheren van de meldkamer en overige ondersteunende diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.