Goede werking schraagt op twee elementaire gebruiksaanwijzingen

Een optimaal gebruik van de vorige week gelanceerde Vierdaagse-app 4Walker en 4Follower is sterk afhankelijk van twee elementaire gebruiksaanwijzingen. Niet voldoen aan deze voorwaarden zorgt ervoor dat de app niet aan de verwachtingen voldoet.

Over die storingen is de eerste dagen dat de app in gebruik is, veelvuldig geklaagd door overigens een beperkt aantal gebruikers en door ‘deskundigen’. “Om deelnemers goed te kunnen volgen met 4Follower is het noodzakelijk dat de te volgen deelnemer internetverbinding heeft. Het is echter een misverstand dat deelnemers realtime gevolgd kunnen worden. Om de batterij van de telefoon te sparen is de app zodanig geprogrammeerd dat die elke 20 minuten informatie verstuurd. Zonder internetverbinding kan de nieuwe locatie van de wandelaar niet opnieuw verstuurd worden en dus kan de data noodzakelijk voor 4Follower niet ververst worden”, aldus Ardo van Kampen, hoofd Kennis & Innovatie van Stichting DE 4DAAGSE. Van Kampen vervolgt: “Een tweede vereiste is het antwoord op de vraag die in de app 4Walker wordt gesteld aan deelnemers: wilt u dat u gevolgd wordt of niet? De app 4Walker is al meer dan 20.000 keer gedownload. Meer dan de helft van die gebruikers heeft aangegeven niet gevolgd te willen worden. Als die knop op uit staat, dan kunnen volgers logischerwijs die deelnemer ook niet volgen. Dat is dan geen storing, maar een welbewuste keuze van de gebruiker.”
Om ervoor te zorgen dat alleen geïnteresseerden de app downloaden vraagt de organisatie een kleine bijdrage voor 4Follower. Hiermee wordt tevens  voorkomen dat er een te groot beroep wordt gedaan op het systeem.

De app is specifiek gebouwd voor de Vierdaagse. Dit betekent dat er een complex systeem van dataverzameling en verzending achter schuilgaat, geheel aangepast aan de registratieprocessen en datasystemen van de Vierdaagse. De app kon dus simpelweg niet getest worden bij andere evenementen.

 

Updates voor de Vierdaagse-app voor iOS, hebben lang moeten wachten op vrijgave in de appstore. Inmiddels zijn deze ook beschikbaar en te downloaden. Verder worden gebruikers geadviseerd de app dagelijks te resetten. De extra waterpunten en de extra Medische Verzorgingspost waartoe besloten is op de vierde en laatste dag, worden aan de routekaarten en route-informatie van vrijdag toegevoegd.

4 thoughts on “Vierdaagse app verdient goed gebruik”
  1. Fantastic beat ! I wish to apprentice while you amend your website, how can i subscribe for a blog web site? The account aided me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept gedgggddkfge

  2. Magnificent site. Plenty of useful information here. I’m sending it to some friends ans additionally sharing in delicious. And certainly, thanks in your sweat! ebfdgekeababdegd

  3. Howdy! I basically would like to give a huge thumbs up for the good data you’ve got here on this post. I will probably be coming once again to your weblog for far more soon. cgfcbedggfcd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.