Ben je tussen 10 en 12 jaar en wil je met een kunstenaar en bioloog op stap in de natuur? Samen hutten bouwen, kunstwerken maken en spannende dingen beleven? Meld je dan aan voor de Beuningse Takkenweek van 18 tot en met 22 augustus. LesInKunst en Het Dijkmagazijn organiseren dan vijf spannende dagen in samenwerking met BSO GoForKids. Na afloop worden de mooiste foto’s en natuurlijke kunstwerken van de deelnemers tentoongesteld.
De Beuningse uiterwaarden bieden volop ruimte om rond te struinen en je fantasie op hol te brengen. En er is voldoende materiaal om iets mee te doen: takken om hutten te bouwen, zand en klei om beelden te maken, jutvondsten voor kleurrijke mozaïeken. En waar je verder zelf maar zin in hebt om te doen en te maken. Er zijn fototoestellen om foto’s te maken, en kunstenaarsmateriaal voor een ‘finishing touch’ voor het mooiste eindresultaat. Voor een echte buitenlunch borrelt in de heksenketel verse soep. En met deeg aan een stokje bakt iedereen zijn eigen verse broodjes in het kampvuurtje op het strand.

Takkenweken is een project van KCG in opdracht van het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, speciaal bedoeld voor kinderen die wel een extra leuke vakantieweek nodig hebben. De Takkenweken vinden plaats op tien plaatsen in Gelderland. Tijdens de activiteiten documenteren de kunstenaars en de kinderen wat zij doen en maken met foto’s en filmpjes. Daarvan wordt op Facebook en op het Takkenblog verslag gedaan: takkenweken.wordpress.com
Takkenweek Beuningen: van 18 tot en met 22 augustus, telkens van 10.00-15.00 uur, start en eindpunt het Dijkmagazijn, Dijk 41, Beuningen. Er is plaats voor maximaal 17 Beuningse kinderen van 10-12 jaar. Wil je niet alle dagen meedoen, dan toch minstens vier dagen. De kosten bedragen 2,- per dag (incl. begeleiding, materialen en eten en drinken). Aanmelden kan voor 12 augustus bij GoForKids: info@goforkids of 024-6779526.

Meer informatie: lesinkunst.nl, facebook.com/Dijkmagazijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.