Met Shonishin kan je veel klachten van baby’s en kinderen verbeteren of genezen. Shonishin is in de 17e eeuw in Japan ontstaan en is speciaal ontwikkeld om kinderen effectief en pijnloos te behandelen op een aangename manier.

Kinderen hebben een andere behandelmethode nodig dan volwassenen. Ze zijn jong en volop in ontwikkeling en reageren sneller en gevoeliger op behandelingen. Daarnaast zijn ze vaak bang voor naalden en zijn ze veel actiever en beweeglijker. Shonishin is een unieke methode om jonge baby’s en kinderen te behandelen zonder te prikken of naalden te gebruiken. Er wordt met Shonishin-instrumenten zachtjes over de huid, meridianen en acupunctuurpunten gerold, gestreken en getikt. Aangezien kinderen sneller herstellen dan volwassen, hebben ze in verhouding minder en kortere behandelingen nodig. Daarnaast worden er magneetpleistertjes op acupunctuurpunten geplakt ter ondersteuning van de behandeling en krijgen ouders vaak massagetips voor thuis mee. Zowel acute als chronische klachten kunnen behandeld worden. Kinderen ervaren het als ontspannend en prettig en voelen zich daarna vaak gelijk een stukje beter.

Indicaties:  

 • Allergieën
 • Astma, Bronchitis
 • Blaasontsteking
 • Bedplassen op latere leeftijd
 • Boosheid, woede aanvallen
 • Buikpijn
 • Concentratieproblemen
 • Chronisch verkouden
 • Darmproblemen (diarree, constipatie)
 • Doorkomende tanden
 • Eczeem
 • Hoofdpijn
 • Hooikoorts
 • Huilbaby, huilen in slaap
 • Hyperactief, ADD, ADHD, onrust
 • Maagpijn, overgeven
 • Oorontstekingen
 • Slaapproblemen, nachtmerries
 • Stotteren, spraakachterstand
 • Zwakke constitutie, vaak ziek

Shonishin is toepasbaar voor alle leeftijden, ook de voor de allerkleinsten. Bel me gerust als uw kind klachten heeft, die hier niet tussen staan.

Simone Dennissen
Acupuncturist

Praktijk Dennissen
Acupunctuur & Massage
Weezenhof 21-35
6536 JS Nijmegen
Mob: 06-83228516
Mail: info@praktijkdennissen.nl
Website:  www.praktijkdennissen.nl

Simone Dennissen
Praktijk Dennissen
Acupunctuur2Day