Het gras op de kersverse groene dijk in Lent wordt de komende week gekortwiekt met behulp van schapen. De schapen grazen het gras heel kort waardoor er een dichtere en stevigere grasmat ontstaat. In de toekomst gaat het waterschap maaien met behulp van machines, maar die geven nu nog een grotere kans op beschadigingen aan de nog kwetsbare grasmat. De schapen grazen ongeveer een week en gaan dan weer weg. 

RHF201407160078

De nieuwe dijk is een onderdeel van Ruimte voor de Waal en zorgt er samen met een .  nevengeul voor dat bijna-overstromingen zoals in 1993 en 1995 tot het verleden behoren. Door het graven van de geul ontstaat er – in het hart van de stad – een langgerekt eiland in de Waal met ruimte voor wonen en recreatie, cultuur en natuur. Het eiland wordt verbonden met Nijmegen-Noord door middel van drie bruggen.

RHF201407160067

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.