Ook zo aan het genieten van het mooie weer? Krijg je al zin in swingende percussie, lekkere drankjes en een sambadans in de buitenlucht? Dan hebben we goed nieuws!

Op zondag 7 september staat het centrum van Nijmegen namelijk ook dit jaar weer helemaal in het teken van het Sambafestival! Dit jaarlijkse bruisende evenement is wederom voor iedereen die van swingende tropische muziek houdt.

Genieten tijdens een heel weekend samba
Ook dit jaar hebben we weer een mooi, vol programma. Op (koop)zondag spelen er vanaf 12.00 uur op 14 plaatsen in Nijmegen de beste sambabands. Natuurlijk is er ook weer ruimte voor salsa, capoeïra en podiumgroepen. Onze mainstage vind je op het vernieuwde Plein ‘ 44. Met een Braziliaanse markt, kinderactiviteiten en workshops dé plek om het Sambafestival te beleven. Vanaf 16.30 uur start de jaarlijkse sambaoptocht, midden door de stad. Met de grandfinale om 17.30 uur op Plein ‘ 44. Dat wil je niet missen!

Zaterdag voor sambaspelers
Op zaterdag 6 september organiseren we iets unieks in Nederland: een dag vol workshops voor sambaspelers. Gerenommeerde docenten uit Nederland, Duitsland, Engeland en Brazilië geven die dag workshops. ’s Avonds is er een showcase waarbij een aantal bijzondere sambagroepen te zien en te horen zijn. Centraal deze dag staat de ontmoeting van andere spelers en het leren van en met elkaar. Dit geheel vindt plaats in De Lindenberg, een locatie die zowel qua ruimtes alsook qua visie heel erg goed past bij ons festival.

Meer informatie
Meer informatie en het voorlopige programma vind je op de website www.sambafestivalnijmegen.nl. Je kunt ons ook volgen via Facebook; facebook.com/sambafestivalnijmegen en Twitter; twitter.com/SambaNmgn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.