De Brummense Overtuin, Hofstede Het Holt, Het Rhienderenseveld
                             open van 11 tot 18.00 uur

Drie unieke tuinen in de gemeente Brummen zetten hun poorten op 12 en 13 juli weer wijd open voor publiek. Een bijzonder weekend waarin drie verschillende tuinontwerpen te zien zijn.

Het Rhienderenseveld, 7000 m2, bevindt zich in het coulisselandschap van Brummen. Bijzonder in het ontwerp van de tuin zijn de ronde vormen die door de beukenhagen geaccentueerd worden. De inrichting van de tuin heeft Engelse invloeden. Zoals de kleuren op een schilderspalet meanderen de kleuren in de bloemenborders door de tuin.
Voor de vlinders is er een kraamkamer aangelegd en voor de insecten een reuze insectenhotel. De vijver is het rustpunt in de tuin waar symmetrie van de plantenkeuze centraal staat.  Bijzonder dit jaar is de aangelegde ‘wilde bloemen weide’. Korenbloemen, cosmea, zonnebloemen en nog veel meer bloeien er uit volle pracht.
Op zondag is voor een bijzondere vaste plant kwekerij Hof te Dieren met een kraam aanwezig. In de tuin exposeert Jack Jonas zijn beelden. ”Vaak laat hij mens en dier samenvloeien of geeft hij het ene dier eigenschappen van het andere en zo ontstaan er zijn handen ‘nieuwe’ diersoorten”.
Voorsterweg 85, ingang om de hoek, 6971 KA Brummen, www.rhienderenseveld.nl

De Brummense Overtuin, 5000 m2, ligt in het hartje van Brummen. De tuin bestaat uit drie delen: een formele voortuin met het pronkstuk, een 175 jarige Liriodendron Tulipifera Grandiflora, de echte tulpenboom. Achter het huis een vijvertuin en als laatste de bostuin.
Arnhemsestraat 39, 6971 AP Brummen, www.debrummenseovertuin.nl

Landschapstuin Hofstede Het Holt, groot 15.000 m2, wordt omringd door weilanden en ligt tussen de Veluwezoom en de IJssel-vallei. De zorgvuldig gekozen beplanting is in harmonie met de omgeving en ligt rond een historische boerderij uit 1783.
Spankerenseweg 55, 6974 LB Leuvenheim, www.hofstedehetholt.nl

Alle drie de tuinen oogsten vanwege hun specifieke bijzonderheden veel aandacht in de media. Publicaties in week- en maandbladen en televisiezenders zoals RTL en ARTE hebben er aandacht aan geschonken. Een bezoek is dan ook aan te bevelen.

Entree van de tuinen € 3.50 p/p. Het passe partout voor drie tuinen € 9.00.
Volgende Tuinenronde Brummen:  9 en 10 augustus 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.