De Nijmeegse Vierdaagse gebruikt voor alle radioverbindingen het digitale Tetra-netwerk van Entropia Digital. Volgens de organisatie, de Stichting De4Daagse, zijn de beveiliging en de snelheid die het Entropia-netwerk kan bieden cruciaal.

Elk jaar wordt de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen, beter bekend als de Nijmeegse Vierdaagse, gehouden in de week van de derde dinsdag in juli. Het is het grootste wandelevenement ter wereld en sinds zelfs 2012 het grootste sportevenement ter wereld. De Nijmeegse Vierdaagse wordt door Stichting De4Daagse georganiseerd en de deelnemers aan de Vierdaagse lopen vier dagen lang 30, 40 of 50 kilometer.

Entropia verzorgt vanaf deze editie alle (interne) radioverbindingen die de Vierdaagse gebruikt. Voorheen trad Entropia op als onderaannemer maar sinds deze editie is Entropia zowel sponsor als supplier van het event.

De verschillende diensten van de Vierdaagse gebruiken het netwerk van Entropia voor alle onderlinge communicatie via portofoon of mobilofoon. De beveiliging en snelheid die het Entropia-netwerk kan bieden, is cruciaal. Zo wordt er gezorgd dat uitsluitend geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot het netwerk. Dat is, met het oog op de privacy, noodzakelijk om ook de medische diensten van de verbindingen gebruik te laten maken.

Het landelijke Tetra-netwerk van Entropia biedt gegarandeerde beschikbaarheid en maakt de organisatie daardoor onafhankelijk van het mobiele telefoonverkeer dat in de Vierdaagseweek meer dan eens overbelast was. In de toekomst zal Entropia ook voorzien in een mobiele meldkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.