De 17-jarige Charlotte van Kleef uit Nijmegen heeft zich met het 3×3 Nederlands basketballteam gekwalificeerd voor de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing China van 16 tot en met 28 augustus. De Nijmeegse basketballsters speelt al enige jaren in de ‘gewone’ Nederlandse Jeugdteams, maar mag nu met het 3 tegen 3 basketballteam naar China.Samen met 41 andere jonge topsporters vormt ze de Olympische ploeg, die onder leiding staat van voormalig Olympisch kampioen Mark Huizinga.

Het was lang spannend. In juni kwam het bericht dat Nederland zich gekwalificeerd had. Vervolgens bleven er uit een selectie van 20 speelsters op 24 juni nog 6 basketballsters over, terwijl er maar 4 mee mogen naar China. Op 9 juli viel de definitieve beslissing.

 

Charlotte van Kleef traint door de week 4 uur per dag bij de talentenopleiding van de basketballbond in Amsterdam en volgt daarbij nog een opleiding aan de Hogeschool Amsterdam. Ze heeft ondanks aanbiedingen vooralsnog niet voor een buitenlands avontuur gekozen maar sluit voor de toekomst niets uit.

Op 7 augustus vindt de teamoverdracht van de Olympische Equipe op Papendal plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.