De heer C.J. Leenders (73) ontvangt zaterdag de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt de Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange verdiensten als actieve vrijwilliger bij muziekvereniging Harmonie Tarcisius.

 

De heer Leenders is al 60 jaar lid van Harmonie Tarcisius en levert al jarenlang een belangrijke en positieve bijdrage aan de ontwikkeling van de vereniging. Zijn inzet en deskundigheid zijn voor de vereniging onmisbaar. Hij doet dat vanuit passie voor muziek maken in verenigingsverband.

In het begin blies hij een stevig partijtje mee als trompet- en pistonblazer. Daarna is hij overgestapt op de bas. Sinds 1974 is hij kartrekker voor de rommelmarkt. Van 1978 tot 1995 heeft de heer Leenders in het bestuur gezeten onder andere als voorzitter.

Hij is als lid en bestuurslid is/was hij een voorbeeld voor de overige leden.