Nijmegen – De KNVB heeft 5 supporters van NEC, die werden opgepakt bij de wedstrijd tussen NEC en Ajax op 3 mei van dit jaar, bestraft met een stadionverbod. Voor 4 supporters gaat het om een tijdelijk stadionverbod van 9 maanden, een vijfde persoon mag 5 jaar niet in een stadion verschijnen, aldus de Gelderlander. Over de omstandigheden in Amsterdam op 3 mei waren nogal was nogal wat twijfel, zo zouden NEC-supporters zijn geprovoceerd door de politie. Een ander verhaal zou zijn dat de supporters van NEC bij het uitkomen van de bus al begonnen met antisemitische leuzen. De directeur van NEC nam het op voor eigen supporters.

Dit heeft echter geen zoden aan de dijk gezet. De supporters worden alsnog gestraft voor de wanordelijkheden. Een hele groep supporters was toen der tijd de dupe van een klein gedeelte van de supporters, en 2 bussen werden huiswaarts gestuurd. Wellicht worden de korte stadionverboden van 4 supporters omgezet in een taakstraf door NEC. De taakstraf zal dan ten behoeve zijn van de club zelf, en kan variëren tussen de 15 en 22 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.