Nijmegen – Opnieuw zijn in de regio Nijmegen in de afgelopen periode meer huizen verkocht. Om de 3 maanden wordt in Nederland een meting gedaan van het aantal verkochte huizen, Nijmegen e.o. scoort dus goed. In het afgelopen kwartaal werden in de regio 530 huizen verkocht, tegenover 459 in het eerste kwartaal van 2014. Een stijging van ruim 15%, aldus de Gelderlander. Daarmee zit Nijmegen nog wel licht onder de landelijke trend, in Nederland werden in het afgelopen kwartaal 20,1% meer huizen verkocht. Daarmee lijkt de huizenmarkt definitief uit de slop te trekken.

Voor de prijs van een huis heeft het echter nog maar zelden gevolgen. In de regio Nijmegen betaald men voor een huis gemiddeld 199.000 euro in het eerste half jaar van 2014, wat 5000 euro meer is dan een jaar geleden, toen sprake wat van een flinke crisis op de huizenmarkt. Positief aan deze cijfers is dat duidelijk is te zien dat de prijs van een huis stabiliseert, en daarom kopers sneller geneigd zijn de gok te wagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.