Er zullen met ingang van vandaag een week lang geen treinen rijden tussen Nijmegen en Oss. Er worden werkzaamheden verricht langs het spoor, een nieuw station wordt aangelegd tussen de stations Nijmegen CS en Dukenburg, het nieuwe Goffert-station. De werkzaamheden zullen waarschijnlijk tot 6 augustus duren. NS zet bussen in voor reizigers die toch richting Oss willen. Na de werkzaamheden zullen meer treinen gaan rijden tussen Nijmegen en Wijchen, van twee per uur eerder, maar vier in de toekomst. Ook zal vanaf het jaar 2016 de trein doorrijden naar Arnhem.

ProRail heeft voor gedesinteresseerde mensen nog een verrassing. Het beloofd namelijk nogal een spektakel te worden, de bouw van het nieuwe station deze week. Zo wordt een zware perronbrug van 48 meter getild door een kraan, en wordt een overkapping van 40 bij 25 meter geplaatst op deze brug. Voor publiek die graag een kijkje wil nemen, is speciaal een tribune geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.