Nijmegen – De derde avond van de Vierdaagsefeesten is rustig en in goede sfeer verlopen. De lichtkranten werden aangezet om bezoekers van en naar het vuurwerk te leiden. In het centrum heeft de politie ‘s nachts (tussen 02.00 en 03.00 uur) vijf aanhoudingen verricht. Bij de alcoholcontroles kregen twee bestuurders een Educatieve Maatregel Verkeer (EMA) opgelegd, een verplichte alcoholcursus.

In totaal zijn vijf personen aangehouden: voor vechten op straat (3x), bedreiging en mishandeling. Rond 02.00 uur zijn op de Bisschop Hamerstraat eo drie vrouwen aangehouden voor vechten op straat. Zij zijn verhoord op het politiebureau en vervolgens met een bekeuring heengezonden. Vervolgens werd een 20-jarige Nijmegenaar aangehouden voor bedreiging van een portier bij een café in het centrum. Bij zijn insluiting zijn vier wikkels cocaïne in beslaggenomen. Hij zit nog vast voor verhoor. De laatste aanhouding werd rond 03.00 uur gedaan op de In de Betouwstraat. Van een man werd door een onbekende zijn tas met eten uit zijn handen getrokken. Ook werd hij daarbij mishandeld. De politie was er direct bij om de verdachte aan te houden. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling.

Alcoholcontroles
Maandagavond controleerde het Verkeershandhavingsteam op drie locaties op alcoholgebruik, namelijk op de Graafseweg, Weurtseweg en de Nieuwe Dukenburgseweg. Tusssen 15.00 en 02.00 uur werden in totaal 1482 blaastesten afgenomen. Vijf bestuurders hadden teveel gedronken, daarvan kregen twee bestuurders een Educatieve Maatregel Verkeer (EMA) opgelegd, een verplichte alcoholcursus. Tegen alle overtreders is proces-verbaal opgemaakt.

Inmiddels is de gratis Vierdaagse-app (4DF) meer dan 10.000 keer gedownload. Via de app heeft u toegang tot veel informatie. Zo toont de 4DF-app onder meer de locaties van politie- en EHBO-posten, maar ziet u ook hoe laat en waar een bepaalde artiest optreedt. De app geeft aan of de plek waar u heen wilt al vol mensen staat. Via de app – die werkt op basis van GPS – kan de politie u ook waarschuwen als er bijvoorbeeld in een bepaalde straat zakkenrollers actief zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.