Daags na de intocht van de 98ste Vierdaagse is in de persoon van marsleider Johan Willemstein de organisatie van de Vierdaagse onderscheiden met de Danish Home Guard Meritious Service Medal.

De hoge militaire onderscheiding werd aan Johan Willemstein uitgereikt door kolonel Peck, leider van de Deense militaire delegatie in de Vierdaagse wegens ‘uitzonderlijke verdiensten verleend door de Vierdaagse ten behoeve van de Deense militairen sinds 1964. Dat jaar liep er voor het eerst een Deens contingent van (vrouwelijke) militairen mee in de Vierdaagse.

Kolonel Peck wees in zijn toespraak bij de uitreiking van de Danish Home Guard Meritious Service Medal op het belang van de bijdrage van de Vierdaagse “aan kameraadschap, teamspirit en verbroedering zowel in militair als in civiel opzicht”.

Eerder in de Vierdaagseweek ontving adjudant Derk de Vries, stafadjudant van kamp Heumensoord, dezelfde onderscheiding van de commandant van het Deense contingent.